Muntanya Sta. Brbara i Els Ports(Ports de Tortosa-Beseit. Horta de St. JoanTurisme Rural.Via Verda (Terra Ata-Matarranya-Baix Ebre)Embassament riu Estrets. Horta de Sant JoanSta. Brbara i arc de St. Mart. Horta de St. Joan.Roques de Benet i vinyes des de la Via Verda. A prop de lestaci Arnes-Lled.Toll de Verdura. Cretas(Matarranya) Ovelles al solExemplar de cabra hispnica.  Ports de Tortosa-BeseitSantuari de la Balma a Zorita. Castell.MonroyoMuralla de Morella. Castell.Valderrobres i arc de St. Mart. Matarranya.

Entorn

Que fer a Horta de Sant Joan


Horta de Sant Joan, la terra que va inspirar a Pablo Picasso, és un poble amb història. Els seus carrers costeruts desprenen la màgia d'antany. Passejant per ells descobrireu racons plens de romanticisme, edificis renaixentistes que us transportaran al passat, museus, ermites, esglésies i l'empremta de Picasso que ho inunda tot.

No deixeu de visitar:

La Plaça de l'Esglèsia amb l'Ajuntament Renaixentista, la Presó als baixos de l'edifici (actualment espai on es programen exposicions), i l'Esglèsia de Sant Joan Baptista del s.XIII; el nucli antic de la població que conserva l'estructura medieval;

Convent de la Mare de Déu dels Àngels(conegut      popularment com Lo Convent de Sant Salvador,frare franciscà que hi va viure al segle XVI i fou canonitzat al 1938 amb el nom de Sant Salvador d´Horta),al peu de la muntanya de Santa Bàrbara.El Jordi us ofereix VISITES GUIADES pel nostre estimat i emblemàtic Convent de Sant Salvador. Amb un caràcter despert i jovial us done a conèixer el nostre patrimoni històric, arquitectònic, cultural i paisatgístic.

 

El Centre Picasso a l'antic Hospital renaixentista que evoca les dues estades del internacional artista a Horta, per alguna cosa Picasso digué “TOT EL QUE SE HO HE APRÉS A HORTA”

-l'Ecomuseu dels Ports, centre d’interpretació del Parc Natural dels Ports de Tortosa-Beceite, podeu consultar la seva pàgina.

La situació privilegiada d'Horta de Sant Joan, al costat del Parc Natural dels Ports, coneguts com Ports de Tortosa-Beseit, en plena muntanya, converteix el poble en una destinació fantàstica per descansar i entrar en contacte amb la natura. 

 

“lo Perot”

  impresionant olivera bimil·lenària declarada arbre monumental.       

 
 
A Horta i els voltants podreu passejar, practicar esports d'aventura com l'escalada o el barranquisme, donar un tomb en bici, a peu o cavall per la Via Verda de la Vall de Zafán,que travessa les comarques del Baix Aragó, Matarranya, Terra Alta i Baix Ebre,  o simplement descobrir paratges quasi salvatges, boscos, fonts i avencs. També podeu descobrir diferents indrets y gaudir de altres activitats com visitar la veina comarca del Matarranya, Tortosa, Alcañiz, Morella...