La nostra història

La nostra història

   UNA  HISTÒRIA EN FAMÍLIA...

Al 1994 obre les portes el restaurant Braseria Casa Barceló, arrel d’una iniciativa del meu pare Ismael de Barceló (EPD), amb el recolzament incondicional de la meua mare Manolita(EPD) i la implicació del meu germà Ismael i jo mateixa. La intenció era trovar una  alternativa de modus vivendi  per la familia  davant el  futur incert del supermercat que regentàvem  amb l’arribada a prop de les noves i  grans superficies.

   Els projectes del meu pare mai han deixat  indiferents a ningú.  Gran visionari, gran constructor i,  possiblement,  un dels més grans enamorats de la nostra terra, va voler donar un aire diferent  al nostre restaurant i en va construir un singular pati de llums interior amb dues reproduccions del nostre patrimoni natural: la “cova de les piletes”, situada al Parc Natural dels Ports de Tortosa Beseit  i la” cova de Sant Salvador a mig camí entre el Convent  i el cim de la Muntanya de Santa Bàrbara. Aquest raconet ha estat l’orgull de Casa Barceló durant tots aquests anys. A més a més i  per tal de recrear fidedignament  el paisatge autòcton  va construir tres falsos finestrals amb unes fotografies immillorables del Salt de Sotorres, de les Roques de Benet amb el riu Estrets als  seus  peus  i una vista preciosa del sapell (bruc) florit amb les muntanyes i Roques de Benet al fons.

   Ara nosaltres som els  successors  d’aquesta  voluntat de difusió  dels nostres tresors i de  l’ estimació incondicional de la nostra terra  i ja al 2001 quan vam  transformar la  Braseria en l’Hostal Casa Barceló,  la decoració de tot l’edifici girà al voltant d’aquesta temàtica:  Orta i els seus patrimonis. Amb l’ampliació del 2005 vam batejar les habitacions recent construïdes amb  noms propis: Roques de Benet, Raval de l’Hospital, Lo Perot i Lo Convent a les quals  vam incorporà uns quadres personalitzats per l’ il·lustrador  local Albert Asensio reconegut  internacionalment.

   Per tal de continuar la tasca que va encetar mon pare i afegir-li el nostre granet de sorra neixen les nostres habitacions temàtitzades  sobre Orta i els seus atractius,  documentades per experts i historiadors locals. El nostres agraïments  al sr. Salvador Carbó, sr. Joan Serra Saún, sr. Toni Beltran, sra. Meritxell Terrats i sra. Rosana Rel  per aquestes informacions tan interessants i fidedignes. I també al sr. Jaume Sancho, sr. Joan Serra Saún i sr. Salvador Carbó per les imatges cedides.

    La nostra pretensió és   que l’ Hostal Casa Barceló sigui un referent en la descoberta del  valuós patrimoni històric, cultural, arquitectònic i paisatgístic d’estes contrades. Allotjar-se  en qualsevol de les nostres habitacions no  ha de deixar indiferent ningú,us submergireu en UNA  EXPERIÈNCIA PELS SIS  SENTITS:

 els vostres ulls s’ompliran dels  paisatges autòctons, 

 respirareu la màgia d’aquesta terra,

 escoltareu el murmuri de la seva historia i de la seva pau,

 assaborireu tota la seva essència,

 palpareu la seva càlida duresa

i un sisè sentit us dirà que a partir d’ara en formeu part i ja no us en podeu desvincular mai més.

Eva Barceló